Povračila za prevoz na delo po novem

Datum objave: 28. 11. 2020
Novice

Povračilo stroškov prevoza se javnemu uslužbencu skladno z drugim odstavkom 5. člena Aneksa povrne v višini javnega prevoza, če ta ni možen, pa v obliki kilometrine v višini 8 odstotkov cene neosvinčenega motornega bencina – 95 oktanov. Aneks v 10. členu ureja kilometrino za uporabo lastnega avtomobila za službene namene v državi. V skladu z drugim odstavkom  10. člena Aneksa se javnemu uslužbencu v primeru, da je javnemu uslužbencu v službene namene odobrena uporaba lastnega avtomobila, povrnejo stroški za občasno uporabo avtomobila v obliki kilometrine na podlagi potnega naloga. Kilometrina za občasno uporabo lastnega avtomobila v službene namene znaša v skladu s tretjim odstavkom 10. člena Aneksa 18 odstotkov cene neosvinčenega motornega bencina – 95 oktanov za prevožen kilometer.

Vladna in sindikalna stran dosegli dogovor glede uporabe podatka o ceni bencina, ki se uporablja za namene obračunavanja povračila stroškov prevoza na  delo in z dela v obliki kilometrine in kilometrine za uporabo lastnega avtomobila v državi od 1. 10. 2020 dalje.

Za mesec oktober 2020 se uporabi cena neosvinčenega motornega bencina – 95 oktanov, ki bo objavljena na spletni strani ministrstva, pristojnega za javno upravo, v mesecu novembru 2020.

Podatki za naslednje mesece bodo do 6. dne v tekočem mesecu za posamezni pretekli mesec objavljeni na spletni strani Ministrstva za javno upravo, https://www.gov.si/teme/povracila-stroskov-in-drugi-osebni-prejemki/, rubrika Referenčni podatek maloprodajne cene NMB-95 za Slovenijo.

Našo prihodnost soustvarjamo mi vsi, varujmo naše okolje in namesto v avtomobil se usedimo na avtobus ali vlak, se odpravimo peš ali s kolesom.

Spletno mesto uporablja piškotke za zagotavljanje boljše uporabniške izkušnje in spremljanje statistike obiska. Z izborom opcije "strinjam se" se strinjate z uporabo piškotkov. V primeru nestrinjanja izberite opcijo "ne strinjam se".Več o tem