Poziv za pridobitev znaka Slovenia Unique Experiences

Datum objave: 28. 1. 2022
Novice

Slovenska turistična organizacija vabi na predstavitev pozivov za pridobitev znaka Slovenia Unique Experiences. Predstavitev bo potekala 9. februarja 2022 preko spleta.

Slovenski turizem sledi vizije Slovenije kot zelene globalne butične destiacije za 5-zvezdična doživetja. Osnovno vizijo tega tega predstavljajo visoko kakovostna, avtentična, zelena doživetja z lokalnim karakterjem  in izredno dodelanim pristopom in močno izraženo izkustveno in osebno noto.nEdinstvena doživetja Slovenije tako morajo slediti konceptu in izpolnjevati 10 sklopov kriterijev 5-zvezdičnosti.

Z vključitvijo v izbrano zbirko, ki se trži   pod znamko kakovosti Slovenia Unique Experiences (SUE) tako podpirajo zgodbo zelene butične Slovenije in znamke I feel Slovenia. 

Predstavitev je namenjena vsem destinacijam, ponudnikom in drugim turističnim akterjem, ki jih zanima pridobitev omenjenega znaka in bo potekala po naslednjem programu:

  • 11.20 – 11.40: Poziv za 5-zvezdična doživetja (Morana Polovič, STO)
  • 11.40 – 12.00: Predstavitev dveh edinstvenih doživetij iz zbirke SUE

Pred tem bo potekala še predstavitev Zelene sheme slovenskega turizma.

Vsa doživetja, ki se uvrstijo v SUE, bo strokovna komisija še dodatno presojala z izkušnjo v praksi ter na podlagi tega izbrala doživetje, ki prejme naziv Sejalec. Ob tem spomnimo, da se Pomurje ponaša z dvema Sejalcema: stolp Vinarium in regijski promocijski center Expano. Znak Slovenia Unique Experiences pa ponosno nosita Šunkarna Kodila s produktom Meet Meat & Eat in Domačija Firbas s spanjem na seniku.

Za udeležbo na spletnem dogodku je potrebna zoom registacija.  

Razpisna dokumentacija za oddajo vloge je na povezaviRok za oddajo je 16. maj 2022.

Vir: STO

Spletno mesto uporablja piškotke za zagotavljanje boljše uporabniške izkušnje in spremljanje statistike obiska. Z izborom opcije "strinjam se" se strinjate z uporabo piškotkov. V primeru nestrinjanja izberite opcijo "ne strinjam se".Več o tem