Preberi dokument Pomembne zadeve upravljanja voda na vodnih območjih Donave in Jadranskega morja. Predlagaj izboljšave.

Datum objave: 6. 8. 2020
Novice

Ministrstvo za okolje in prostor je v sodelovanju z Agencijo RS za okolje, Direkcijo RS za vode, Inštitutom za vode RS in Geološkim zavodom RS pripravilo dokument Pomembne zadeve upravljanja voda na vodnih območjih Donave in Jadranskega morja (v nadaljevanju PZUV).

Dokument PZUV je prvi korak v okviru priprave načrtov upravljanja voda in podaja pregled nad ključnimi zaznanimi okoljskimi problemi na področju upravljanja voda. Podaja osnovne informacije glede obremenitve, stanja voda in druge pomembne zadeve upravljanja voda na porečjih in povodjih: porečje Mure, porečje Drave, porečje zgornje, srednje in spodnje Save, Porečje Savinje, povodje Soče in povodje Jadranskih rek z morjem

Podrobnejše informacije in analize s področja upravljanja voda bodo obravnavane v okviru osnutka načrtov upravljanja voda, ki bosta v 6 mesečno javno razpravo poslana predvidoma proti koncu leta 2020.

S sodelovanjem v okviru javne objave PZUV je širši javnosti omogočena neposredna vključenost v proces priprave tretjih načrtov upravljanja voda in sicer Načrta upravljanja voda za vodno območje Donave za obdobje od 2022 do 2027 in Načrta upravljanja voda za vodno območje Jadranskega morja za obdobje od 2022 do 2027.

Vabljeni k prebiranju dokumenta, pregledu in s svojimi pogledi, mnenji in komentarji prispevajte k izboljšavi vsebine strokovnega gradiva.

Pripombe, predloge in mnenja lahko posredujete do 31. oktobra 2020 na elektronski naslov: gp dot-no-spam mop at-no-spam gov dot-no-spam si s predmetom sporočila »Priprava NUV III« ali pisno na naslov: Ministrstvo za okolje in prostor, Dunajska 48, 1000 Ljubljana (s pripisom »Priprava NUV III«).

Dokument Pomembne zadeve upravljanja voda na vodnih območjih Donave in Jadranskega morja

Vir 

Spletno mesto uporablja piškotke za zagotavljanje boljše uporabniške izkušnje in spremljanje statistike obiska. Z izborom opcije "strinjam se" se strinjate z uporabo piškotkov. V primeru nestrinjanja izberite opcijo "ne strinjam se".Več o tem