Predstavitev naših tradicionalnih obrti pred Expanom v sklopu Tednov vseživljenjskega učenja

Datum objave: 3. 9. 2021
12. 9. 2021
Dogodek

V nedeljo, 12. septembra 2021, se bo pred paviljonom Expano odvil dogodek »Naše obrti«. Na njem se bodo predstavile različne, nekoč cenjene in zelo razširjene obrti, vse od lončarstva, pletenja iz šibja in slame ter izdelovanja rož iz krep papirja, ki so sicer predstavljene tudi v interaktivnem doživljajskem parku.

Dogodek bo potekal v sklopu najvidnejše kampanje na področju izobraževanja in učenja v Sloveniji »Tedni vseživljenjskega učenja (TVU)« . Letos potekajo med 6. septembrom in 10. oktobrom, njihov namen pa je ozaveščanje na vseprisotnost in pomembnost učenja v vseh življenjskih obdobjih.

V okviru Tednov vseživljenjskega učenja se odvijajo različne akcije in teme. Tokrat se bodo tako dotaknili tem kot so Samooskrba in gastronomija, Digitalna preobrazba družbe, Voda za vse – globalni pomen vode, Trajnostni razvoj – lokalno in globalno, Beremo skupaj in še mnoge druge.

Letos istočasno potekajo tudi Dnevi evropske kulturne dediščine in Teden kulturne dediščine (25. september – 9. oktober), zato se bodo dotaknili tudi teme Kulturna dediščina – spoznajmo, varujmo in ohranimo! V to temo sodijo dogodki vezani na kulturo v širšem smislu.

Spletno mesto uporablja piškotke za zagotavljanje boljše uporabniške izkušnje in spremljanje statistike obiska. Z izborom opcije "strinjam se" se strinjate z uporabo piškotkov. V primeru nestrinjanja izberite opcijo "ne strinjam se".Več o tem