Predstavitev Pomurja in projekta EXPANO na Evropskem tednu regij v Bruslju

Datum objave: 10. 10. 2018
9. 10. 2018
Novice

Včeraj smo na enem izmed panelov Evropskega tedna regij in mest (EWRC), ki že šestnajsto leto zapored poteka v Bruslju, predstavili Pomurje in projekt EXPANO.

V sklopu partnerstva za pametno staranje smo našo regijo naslikali kot starejšim prijazno in dostopno, zavedajoč se, da je staranje prebivalstva lahko tudi priložnost za razvoj specifičnih storitev in programov.

Na dogodku, ki ga je gostila poljska regija Lodž, smo ob lepotah in ključnih prednostih Pomurja na primeru projekta EXPANO prikazali, kako si v Pomurju predstavljamo informacijsko opismenjevanje, seznanjanje z naprednimi multimedijskimi tehnologijami, vključevanje virtualne resničnosti v vsakdanje življenje, spodbujanje »srebrnega gospodarstva«, povezovanje turističnih vsebin s pametnimi orodji, pripomočki in tehnologijami ter razvoj regije skozi koriščenje endogenih potencialov.

Spletno mesto uporablja piškotke za zagotavljanje boljše uporabniške izkušnje in spremljanje statistike obiska. Z izborom opcije "strinjam se" se strinjate z uporabo piškotkov. V primeru nestrinjanja izberite opcijo "ne strinjam se".Več o tem