Predstavitev Poročila Varuha človekovih pravic s področja romske skupnosti

Datum objave: 15. 9. 2023
Novice

15. septembra 2023 se je v prostorih Expana v Murski Soboti odvila predstavitev Poročila Varuha človekovih pravic, ki je bila posvečena temeljni analizi in obravnavi stanja ter vprašanj, povezanih z romsko skupnostjo. Dogodek je združil pestro skupino posameznikov, ki strmijo k izboljšanju življenjskih pogojev in položaja romske skupnosti.

Udeleženci dogodka so imeli priložnost pridobiti vpogled v podrobnosti in izpostavljene poudarke poročila, ki se nanašajo na kompleksne izzive in vprašanja, s katerimi se srečuje romska skupnost.

Predstavitev poročila je bila izvedena pod vodstvom namestnika varuha, g. Mihe Horvata, ki je prisotne popeljal skozi ključne ugotovitve poročila in jih ozaveščal o nujnih ukrepih za izboljšanje stanja znotraj romske skupnosti.

Sledila je zanimiva in poglobljena razprava med udeleženci. Strokovnjaki, aktivisti, predstavniki organizacij ter lokalnih skupnosti so izmenjevali svoje izkušnje in ideje o tem, kako izboljšati položaj romske skupnosti. Razprava je prinesla številne konstruktivne predloge in še dodatno poudarila pomen skupnih prizadevanj za reševanje teh nujnih vprašanj.

Zahvaljujemo se vsem udeležencem za njihov dragocen prispevek k tej izredno pomembni razpravi. Skupaj lahko gradimo bolj pravično in enakopravno družbo za vse, vključno z romsko skupnostjo.

Spletno mesto uporablja piškotke za zagotavljanje boljše uporabniške izkušnje in spremljanje statistike obiska. Z izborom opcije "strinjam se" se strinjate z uporabo piškotkov. V primeru nestrinjanja izberite opcijo "ne strinjam se".Več o tem