Predstavitev rezultatov projekta PONI na sejmu MOS v Celju

Datum objave: 19. 9. 2023
Novice

Če ste v petek obiskali MOS v Celju, ste na stojnici Ministrstva za kohezijo in regionalni razvoj lahko srečali tudi naše zaposlene. Gospodarsko interesno združenje regionalnih razvojnih agencij (RRA GIZ) se je aktivno predstavilo na Mednarodnem obrtnem sejmu v Celju. Predstavniki združenja so se med drugim udeležili javne razprave o prihodnosti regionalnega razvoja, v kateri so sodelovali minister za kohezijo in regionalni razvoj dr. Aleksander Jevšek in državna sekretarka Andreja Katič in člani Obrtno podjetniške zbornice. 

Predstavili pa smo tudi rezultate projekta PONI - POdjetno Nas Izzive. Izredno smo ponosni na naše pomurske PONIje, ki so se odločili vstopiti na samostojno podjetniško pot. 

  • Izmed 80 udeležencev, ki jih je opravljalo program, je kar 21 udeležencev v Pomurju registriralo lastna podjetja.
  • 8 jih je na trgu, s svojimi idejami, prisotnih v drugih oblikah (zavod, osebno dopolnilno delo, dopolnilna dejavnost na kmetiji,...).

Pomurske podjetnike, je zastopal Mitja Grah, ki s svojim novoustanovljenim podjetjem skrbi za organizacijo in svetovanje športnih dejavnosti. Skupaj s predstavniki iz ostalih regij, je predstavil svojo izkušnjo in povedal, kako je projekt PONI njemu pomagal na poslovni poti. 


Taja Nograšek iz BSC Kranj pa je predstavila rezultate projekta PONI na ravni Slovenije. Tekom izvajanja projekta smo usposobili kar 249 novih podjetnikov po celi Sloveniji, kar predstavlja kar 39 % uspešnost projekta. 

Zelo smo ponosni, da smo del projekta PONI!

Spletno mesto uporablja piškotke za zagotavljanje boljše uporabniške izkušnje in spremljanje statistike obiska. Z izborom opcije "strinjam se" se strinjate z uporabo piškotkov. V primeru nestrinjanja izberite opcijo "ne strinjam se".Več o tem