Prenos lastništva podjetja na naslednika

Datum objave: 4. 2. 2021
Novice

Prenos dejavnosti ali lastništva podjetja na novo generacijo predstavlja zahtevno kombinacijo, finančnih, lastniških, organizacijskih in pravnih, kakor tudi sentimentalnih dejavnikov.

Za ustanovitelja oziroma lastnika podjetja je že sama misel na sam postopek lahko pogosto zelo stresna situacija. Najpogosteje se vodenje in lastništvo podjetja ob upokojitvi lastnika prenese na naslednika, enega izmed družinskih članov. V primeru, ko pa podjetnik nima primernega naslednika, lahko podjetja proda, zapre oz. preneha z dejavnostjo ali pa lastništvo obdrži in za vodenje poišče zunanjega managerja.

V tem ČLANKU vam pojasnimo osnovne vidike prenosa podjetja, ter podamo namig glede prihajajočega Vavčerja, ki vam prihranil nemalo stroškov in sivih las, ki nastanejo ob samem prenosu podjetja.

Spletno mesto uporablja piškotke za zagotavljanje boljše uporabniške izkušnje in spremljanje statistike obiska. Z izborom opcije "strinjam se" se strinjate z uporabo piškotkov. V primeru nestrinjanja izberite opcijo "ne strinjam se".Več o tem