Preverite razvojne spodbude v letu 2021

Datum objave: 21. 1. 2021
Novice

Ministrstvo za gospodarski razvoj in tehnologijo bo v letu 2021 gospodarstvu namenilo skupno 659,3 milijonov evrov sredstev. Od tega bo iz naslova nepovratnih sredstev na voljo 248,8 milijonov evrov ter 410,5 milijonov evrov povratnih sredstev.

Ukrepe bo ministrstvo izvajalo samo in preko izvajalskih organizacij: SID banke, Javne agencije SPIRIT, Javnega sklada RS za podjetništvo (SPS), Javnega sklada RS za regionalni razvoj in razvoj podeželja (SRRS) in Javnega štipendijskega, razvojnega, invalidskega in preživninskega sklada RS (JŠRIS).

Z ukrepi bo ministrstvo podprlo več področij, in sicer:

  • Področje podjetništva, za katerega bo namenjenih 260,6 milijonov evrov razpoložljivih sredstev,
  • Področje raziskav in razvoja, kateremu bo namenjenih 145,6 milijonov evrov razpoložljivih sredstev,
  • Področju turizma bomo namenili 93,5 milijonov evrov,
  • Področje regionalnega razvoja 76,8 milijonov evrov,
  • Področje digitalizacije s 32,1 milijonov evrov sredstev,
  • Za podporne ukrepe lesno predelovalne industrije, kateremu bo namenjenih 24,8 milijonov evrov razpoložljivih sredstev,
  • Področjema internacionalizacije in energetske prenove bo namenjenih 11,5 milijonov evrov oziroma 10 milijonov evrov sredstev,
  • V manjši meri pa bodo sredstva namenjena tudi področju socialnega podjetništva, in sicer v višini 4,4 milijonov evrov.

Dodatno pa bo gospodarstvu na voljo še 320 milijonov evrov povratnih sredstev iz sedmega paketa ukrepov PKP – Zakona o interventnih ukrepih za pomoč pri omilitvi posledic drugega vala epidemije Covid-19, ki ga je vlada sprejela na 45. redni seji vlade dne 19.12.2020.

Skupna pomoč gospodarstvu v letu 2021 bo torej znašala 979,3 milijonov evrov, pri tem pa velja poudariti, da bo vrednost povratnih sredstev oplemenitena še s sredstvi izvajalskih inštitucij.

Na TEJ STRANI preverite kdaj bodo javni razpisi objavljeni v letu 2021. 

Spletno mesto uporablja piškotke za zagotavljanje boljše uporabniške izkušnje in spremljanje statistike obiska. Z izborom opcije "strinjam se" se strinjate z uporabo piškotkov. V primeru nestrinjanja izberite opcijo "ne strinjam se".Več o tem