Pri Expanu na ogled stripovska razstava o nevladnih organizacijah

Datum objave: 28. 5. 2021
Novice

Na ploščadi  paviljona Expano je od 14. maja do 14. junija na ogled "open air" stripovska razstava o nevladnih organizacijah.

Pod okriljem Lokalne razvojne fundacije za Pomurje, ki deluje kot povezovalec nevladnih organizacij v regiji, je v petek, 14. maja 2021, zaživela nova stripovska razstava avtorja Cirila Horjaka, ki na zabaven in hkrati poučen način prikazuje delovanje nevladnih organizacij v Sloveniji.

V Pomurju v tem letu deluje približno 1900 registriranih nevladnih organizacij, od tega preko 1718 društev, 164 zavodov in 9 ustanov. Da je vloga teh še kako pomembna na vseh področjih življenja, priča tudi število novoustanovljenih društev in zavodov, v zadnjih dveh letih jih je tako nastalo več kot 80. Pomembno je poudariti, da nevladne organizacije niso zgolj plod prostovoljnega udejstvovanja, saj proaktivno pristopajo k razvoju in realizaciji novih idej ter omogočajo možnost zaposlitve za mnoge.

Razstava je postavljena ob lepem vremu od torka do nedelje med 10.00 in 18.00 uro pred Expanom. Vabljeni!

Spletno mesto uporablja piškotke za zagotavljanje boljše uporabniške izkušnje in spremljanje statistike obiska. Z izborom opcije "strinjam se" se strinjate z uporabo piškotkov. V primeru nestrinjanja izberite opcijo "ne strinjam se".Več o tem