Prihodnost mladih v Pomurju med drugim v robotiki

Datum objave: 7. 2. 2019
Novice

Robotika je eno izmed najbolj interdisciplinarnih vej znanosti, ki danes predstavlja ključne razvojne usmeritve na področjih od medicine, servisnih dejavnosti in vzdrževanja, zaščite, do kmetijstva in varovanja okolja. Visoka tehnologija in s tem robotika je med mladimi priljubljena tema, saj jim omogoča kreativnost in razmišljanje izven ustaljenih okvirjev.

Na RCMS s svojimi aktivnostmi vzpodbujamo potenciale in interese mladih. Pripravili smo izvajanje strokovnih krožkov za pomurske osnovnošolce, ki so služili tudi kot pomoč pri poklicni orientaciji. V sodelovanju s Srednjo poklicno in tehniško šolo Murska Sobota in Dvojezično srednjo šolo Lendava smo učencem na štirih osnovnih šolah v Pomurju (OŠ Gornja Radgona, OŠ II Murska Sobota, OŠ Turnišče in OŠ Kobilje) omogočili spoznavanje osnov robotike preko kompletov Lego Mindstorms EV3.

Mladi so pokazali veliko interesa, saj se je krožkov Lego robotike udeležilo več kot 50 učencev. Pomurje s takšnimi koraki postaja regija, kjer vzgajamo tudi visoko izobražene kadre in strokovnjake s področja visokih tehnologij za poklice z višjo dodano vrednostjo. Naša naslednja naloga je mladim zagotoviti pogoje, da lahko tovrstna znanja uporabijo v domačem okolju.

Spletno mesto uporablja piškotke za zagotavljanje boljše uporabniške izkušnje in spremljanje statistike obiska. Z izborom opcije "strinjam se" se strinjate z uporabo piškotkov. V primeru nestrinjanja izberite opcijo "ne strinjam se".Več o tem