Priprave na izvajanje EKP v programskem obdobju 2021-2027 v teku

Datum objave: 13. 5. 2020
Novice

Služba Vlade RS za razvoj in evropsko kohezijsko politiko, ki je odgovorna za izvajanje in načrtovanje evropske kohezijske politike, je začela z intenzivnimi pripravami na novo programsko obdobje 2021-2027.

V sled temu je bila ustanovljena medresorska delovna komisija, ki bo zadolžena za pripravo vseh programskih dokumentov, potrebnih za izvajanje evropske kohezijske politike in poenostavitve sistema izvajanja v obdobju 2021-2027.

Glede na aktualne razmere bo prihodnja kohezijska politika v obdobju 2021-2027 namenjena tudi odpravljanju posledic koronavirusa ter usmerjena k dolgoročni in vzdržni rasti. Poseben poudarek bo na trajnejših ukrepih, povezanih z zaposlovanjem in ohranjanjem delovnih mest, pomoči podjetjem, izgradnji infrastrukture in zdravju.

Kaj se predvideva v nadaljevanju, si oglejte tukaj.

Spletno mesto uporablja piškotke za zagotavljanje boljše uporabniške izkušnje in spremljanje statistike obiska. Z izborom opcije "strinjam se" se strinjate z uporabo piškotkov. V primeru nestrinjanja izberite opcijo "ne strinjam se".Več o tem