Program Erasmus za mlade podjetnike

Datum objave: 22. 3. 2019
22. 3. 2019
Novice

Razvojni center Murska Sobota, kot regionalna razvojna agencija, že od svoje ustanovitve naprej informira bodoče in mlade podjetnike glede raznih možnosti za pridobivanje podjetniških kompetenc. Ena izmed takšnih možnosti je tudi program Erasmus za mlade podjetnike.

Program Erasmus za mlade podjetnike nudi bodočim in novim podjetnikom priložnost, da se učijo od izkušenega podjetnika, ki vodi malo ali srednje veliko podjetje (MSP) v eni izmed sodelujočih držav EU in nekaterih izven EU. Program omogoča izmenjavo izkušenj med novimi in izkušenimi podjetniki, olajša dostop do novih trgov in iskanje možnih poslovnih partnerjev, izboljšuje povezovanje poslovnežev in MSP, omogoča izkušenim podjetnikom, da vzpostavijo nove trgovske stike in izvejo več o poslovnih priložnostih v drugi državi EU. Mladi, bodoči ali novi podjetniki pridobivajo in si izmenjujejo znanje ter poslovne zamisli z izkušenim podjetnikom, pri katerem se usposabljajo in z njim sodelujejo od min. 1 do max. 6 mesecev. Izmenjavo bodočemu ali mlademu podjetniku delno financira Evropska komisija v obliki mesečnih Erasmus dotacij, katerih višina je določena glede na standard bivanja države v kateri poteka usposabljanje.

Kdo lahko sodeluje?  Pravzaprav vsakdo, ki ima podjetniško idejo. V praksi pa večinoma študentje, brezposelni mladi s podjetniškimi ambicijami, bodoči, novi podjetniki in izkušeni podjetniki. Starostne omejitve ni!

V naši ambiciji po čim večji prepoznavnosti predmetnega programa bomo 5. 6. 2019, v Paviljonu Expano, izvedli predstavitev programa in postopkov sodelovanja, prav tako boste lahko iz prve roke prisluhnili uspešnim zgodbam sodelujočih v tem projektu.

Za več informacij o samem dogodku pišite na: tine dot-no-spam novak at-no-spam rcms dot-no-spam si

Medtem ko je več podrobnosti o samem programu na voljo v tem ČLANKU.

Spletno mesto uporablja piškotke za zagotavljanje boljše uporabniške izkušnje in spremljanje statistike obiska. Z izborom opcije "strinjam se" se strinjate z uporabo piškotkov. V primeru nestrinjanja izberite opcijo "ne strinjam se".Več o tem