Promocija Pomurja na Expo 2020 v Dubaju

Datum objave: 10. 3. 2022
Novice

Razvojni center Murska Sobota, v sodelovanju z Mestno občino Murska Sobota in Zavodom za kulturo, turizem in šport Murska Sobota, na svetovni razstavi Expo 2020 v Dubaju predstavlja turistično ponudbo Pomurja. Tokratna svetovna razstava ima 3 glavne teme: trajnost, mobilnost in priložnost. Slovenski paviljon se nahaja v območju, kjer se predstavlja trajnostno delovanje z glavnimi poudarki na zeleni, pametni in digitalni Sloveniji.

Predstavitev Pomurja temelji na povezovanju zgodbe slovenskega paviljona iz Milana z Dubajem in trajnostnega delovanja. Prepletena je s termalnimi doživetji, ko obiskovalcem predstavljamo naša vodna bogastva, tako termalna kot reko Muro. Posebej izpostavljamo tudi virtualni polet z balonom in svetovno prvenstvo v letenju s toplozračnimi baloni, ki bo potekalo septembra v Murski Soboti.

Podobe Pomurja so vključene v redne vsebine slovenskega paviljona, kjer so predstavljene naše znamenitosti, termalna doživetja in polja cvetoče ajde. Aktivna promocija pa se izvaja na dveh točkah v paviljonu in sicer v showroomu in na Trgu Evrope. Obiskovalci, ki so že virtualno poleteli nad Pomurjem, so navdušeni nad pokrajino in izkušnjo. Na velikem ekranu lahko spremljajo video vsebine iz naše regije, zagotavljamo pa jim tudi dodatne informacije in gradiva, tako tiskana kot digitalna, da lahko raziskujejo naprej in nas v prihodnje tudi obiščejo.

Spletno mesto uporablja piškotke za zagotavljanje boljše uporabniške izkušnje in spremljanje statistike obiska. Z izborom opcije "strinjam se" se strinjate z uporabo piškotkov. V primeru nestrinjanja izberite opcijo "ne strinjam se".Več o tem