Razmišljanje o razmišljanju. Ali sploh znamo razmišljati?

Datum objave: 21. 12. 2020
Novice
PONI podjetno nad izzive

Kaj narediš, ko naletiš na problem? Običajen prvi korak je, da o problemu temeljito premisliš in nato narediš načrt, ki ti bo služil kot podlaga za učinkovito reševanje problema. Kaj pa v primeru, ko ne najdeš novih idej?

S to situacijo smo se že vsi večkrat srečali in nismo vedeli kako nadaljevati. Na srečo so nam mentorji Razvojnega centra priskočili na pomoč in organizirali tridnevno delavnico o razmišljanju, ki jo je izvedla Barbara Muhič, Mogoče se bo komu zdelo smešno, da smo se na teh delavnicah učili kako razmišljati, vendar se je kar hitro izkazalo, da gre pravzaprav za zelo zahteven proces in je marsikdo zaradi utrujenosti z dnevom zaključil že ob devetih zvečer.

Delavnice, ki so bile izvedene ob upoštevanju vseh aktualnih ukrepov, smo začeli s tremi metodami viharjenja možganov (“brainstorming”), nadaljevali pa smo z bolj zahtevnimi metodami, s katerimi smo izpostavili aktualne probleme, jih analizirali ter sistematično poiskali rešitve. Poiskali smo tudi svoj ZAKAJ, ki je osnova našega podjetja, ki ga gradimo ter pripravili minimalno sprejemljivi produkt za trg.  Po tem usposabljanju smo pridobili pomembna znanja, ki nam bodo zelo koristila pri naših podjetniških podvigih, hkrati pa smo se dobesedno povezali s tistimi udeleženci, s katerimi nameravamo sodelovati v prihodnosti.

Klemen Kovič, udeleženec programa PONI

Spletno mesto uporablja piškotke za zagotavljanje boljše uporabniške izkušnje in spremljanje statistike obiska. Z izborom opcije "strinjam se" se strinjate z uporabo piškotkov. V primeru nestrinjanja izberite opcijo "ne strinjam se".Več o tem