Razvijamo kreativni turizem v Pomurju

Datum objave: 24. 6. 2020
Novice

Z letošnjo pomladjo se je Razvojni center Murska Sobota kot partner pridružil projektu Potujoča akademija kreativnega turizma ali krajše P.A.K.T, ki ga je pričela Hiša! In njen program Rajzefiber. Skupni cilji projekta so pridobivanja prepotrebnih znanj s področja kreativnega turizma, vzpostavljanja regionalne mreže in razvoja uspešnih skupnih produktov.

Kreativni turizem so turistične vsebine in produkti, ki izhajajo iz okolja, spodbujajo interakcijo udeležencev, omogočajo osebnostno rast in učenje obiskovalcev ter temeljijo na tesnem odnosu med podajalcem in obiskovalcem. Tako nudi atraktivno rešitev za manjše destinacije, ki ne želijo množičnega turizma. Zaradi možnosti vključevanja domačih in regionalnih gostov (Avstrija, Madžarska, Hrvaška, Italija) lahko nudi tudi rešitev za razmere po Covid 19.

Partnerji smo preverili potrebe po znanju in izzive, s katerimi se srečujejo deležniki, ki že delujejo ali želijo delovati na področju kreativnega turizma v lokalnem okolju. S tem želimo prihodnja izobraževanja čimbolj prikrojiti potrebam potencialnih udeležencev in se dogovarjati z mentorji.

V prvi polovici julija lahko pričakujete poziv udeležencem z razpisanimi 5 termini, predvidenimi mentorji in temami izobraževanj oziroma laboratorijev.

Spletno mesto uporablja piškotke za zagotavljanje boljše uporabniške izkušnje in spremljanje statistike obiska. Z izborom opcije "strinjam se" se strinjate z uporabo piškotkov. V primeru nestrinjanja izberite opcijo "ne strinjam se".Več o tem