Razvoj pomurskih mest

Datum objave: 12. 4. 2019
Novice

Pomurje je izrazito podeželska regija, zato podatek, da manj kot tretjina prebivalcev regije živi v mestnih naseljih, ni presenetljiv. Pa vendar so naša največja urbana naselja – Murska Sobota, Ljutomer, Gornja Radgona in Lendava – pomembna vozlišča izobraževanja, uprave, kulture, gospodarstva, športa in mobilnosti.

V tem tednu smo sodelovali na dveh pomembnih dogodkih, ki sta bila namenjena trajnostni prihodnosti mest in urbanih okolij. V Ženevi so župani in strokovnjaki evropskih mest predstavljali dobre ideje in ukrepe, s katerimi njihova mesta postajajo prijaznejša do prebivalcev in obiskovalcev, čistejša, ekološko ozaveščena in gospodarsko uspešnejša. Medtem ko smo v Ljubljani z urbanisti razmišljali, kako k sooblikovanju naselij pritegniti njihove prebivalce.

Čeprav majhna, mesta v Pomurju opravljajo vse funkcije velikih. Pa smo meščani zadovoljni z življenjem v njih in njihovim upravljanjem? Nove tehnologije in družbene inovacije omogočajo enostavne rešitve in ukrepe, ki lahko bistveno izboljšajo kakovost bivanja v urbanih središčih. Smo jih pripravljeni sprejeti in sposobni uvesti v svoja mesta?

Spletno mesto uporablja piškotke za zagotavljanje boljše uporabniške izkušnje in spremljanje statistike obiska. Z izborom opcije "strinjam se" se strinjate z uporabo piškotkov. V primeru nestrinjanja izberite opcijo "ne strinjam se".Več o tem