Razvojne priložnosti Pomurja z evropskimi sredstvi

Datum objave: 27. 4. 2023
Novice

V sredo, 26. 4. 2023, je v Pokrajinski in študijski knjižnici Murska Sobota potekala okrogla miza z naslovom "Potujoča pisarna evropskih sredstev - priložnosti za Pomurje", ki jo je organizirala Informacijska točka Europe Direct Pomurje v sodelovanju s Pomursko gospodarsko zbornico ter Ministrstvom za kohezijo in regionalni razvoj.

Osrednji gostje dogodka so bili mag. Jasmina Litrop, Vodja skupnega sekretariata SI-HU; g. Robert Grah, Direktor Pomurske gospodarske zbornice; g. Bojan Kar, Direktor Razvojnega centra Murska Sobota; ter predstavnica Ministrstva za gospodarstvo, turizem in šport, Bojana Mogorčič. Uvodni nagovor je podal dr. Aleksander Jevšek, Minister za kohezijo in regionalni razvoj.

Na okrogli mizi so se udeleženci pogovarjali o novem obdobju kohezijske politike ter o priložnostih za lokalne projekte v Pomurju. Predstavljene so bile tudi izkušnje uspešnih projektov, ki so bili sofinancirani s sredstvi EU. Dogodek je bil odlična priložnost za vse, ki jih zanimajo priložnosti evropskega sofinanciranja, da iz prve roke izvedo več o tem, kako lahko lokalni projekti pridobijo sredstva iz evropskih skladov. 

Med 11. in 16. uro je na Trgu kulture v Murski Soboti potekala tudi predstavitev programov Evropske unije in Informacijske točke Europe Direct Pomurje, ki je privabila številne obiskovalce.

Foto: MKRR

Spletno mesto uporablja piškotke za zagotavljanje boljše uporabniške izkušnje in spremljanje statistike obiska. Z izborom opcije "strinjam se" se strinjate z uporabo piškotkov. V primeru nestrinjanja izberite opcijo "ne strinjam se".Več o tem