RCMS se je udeležil mednarodnega investicijskega foruma

Datum objave: 18. 6. 2019
Novice

V Londonu (Velika Britanija) se je prejšnji teden odvil 3. investicijski forum Združeno kraljestvo – Srednja Evropa z osrednjo temo "Investiranje v inovacije v Srednji Evropi". Organizatorji dogodka so bila veleposlaništva enajstih srednje evropskih držav, med njimi tudi Slovenija.
 
Foruma sta se udeležili tudi predstavnici Razvojnega centra Murska Sobota skupaj s predstavniki iz drugih regionalnih razvojnih agencij ter nacionalna agencija Spirit Slovenija. Beseda je tekla o priložnostih vlaganj v infrastrukturne projekte, sodelovanju s podjetji in Srednje Evrope na področju gospodarstva, energetike, e-mobilnost, umetne inteligence, programske opreme in digitalizacije.
 
Predstavniki držav Srednje Evrope so razpravljali tudi o tem, kako se lotevajo privabljanja investitorjev in kakšno podporo jim nudijo. Če povzamemo iz vsega povedanega, ni univerzalnega »uspešnega« recepta, vsaka država izhaja iz svojih prednosti/priložnosti, ki jih smotrno in v okviru svojih možnosti izkorišča, da bi bila čim bolj privlačni za investitorje.

Prisotne agencije so s skupnim nastopom predstavljale investicijske priložnosti prisotnih regij (Pomurje, Koroška in Dolenjska) in Slovenije.   

Spletno mesto uporablja piškotke za zagotavljanje boljše uporabniške izkušnje in spremljanje statistike obiska. Z izborom opcije "strinjam se" se strinjate z uporabo piškotkov. V primeru nestrinjanja izberite opcijo "ne strinjam se".Več o tem