SID banka razpisuje 24 milijonov posojil za mala in srednja podjetja!

Datum objave: 14. 5. 2021
Novice

Na voljo so sveža povratna sredstva, in sicer 1,9 milijona evrov za posojila za raziskave, razvoj in inovacije ter 22,5 milijonov evrov za mikrokredite za mala in srednje velika podjetja.

Ministrstvo za gospodarski razvoj in tehnologijo je septembra 2020 s SID banko podpisalo sporazum o financiranju operacije FI covid-19, s katerim so slovenskemu gospodarstvu v obdobju 2020-2023 na voljo finančni instrumenti za omilitev posledic ekonomske krize zaradi epidemije covid-19, in sicer v višini 65 milijonov evrov evropskih sredstev, ki skupaj s slovensko udeležbo obsegajo kar 97,5 milijonov evrov sredstev. Ta so namenjena za posojila za raziskave, razvoj in inovacije (RRI) v višini 7,5 milijonov evrov ter za mikrokrediti za mala in srednje velika podjetja (MSP) v višini 90 milijonov evrov.

Evropska sredstva se SID banki izplačajo v štirih enakih tranšah, finančni instrumenti pa so na voljo do porabe sredstev.

Ministrstvo za gospodarski razvoj in tehnologijo je tako 5. maja 2021 izplačalo 3. tranšo evropskih sredstev skladu skladov SID banki za izvajanje finančnih instrumentov FI covid-19 v višini 16,3 milijonov evrov, od tega za posojila za RRI 1,3 milijonov evrov in za mikrokredite za MSP 15 milijonov evrov.

Z izplačilom tretje tranše je podjetjem, samostojnim podjetnikom, socialnim podjetjem in zadrugam skupaj s slovensko udeležbo znova na voljo 1,9 milijona evrov za posojila za RRI ter 22,5 milijonov evrov za mikrokredite za MSP - tako za investicije kot za financiranje obratnih sredstev.

Vir

Več informacij o Programu Mikroposojila za MSP (MSP mikro) iz Sklada skladov COVID-19

Informativna zloženka

Več informacij o Posojilu za financiranje naložb v raziskave, razvoj in inovacije (RRI) iz Sklada skladov COVID-19

Spletno mesto uporablja piškotke za zagotavljanje boljše uporabniške izkušnje in spremljanje statistike obiska. Z izborom opcije "strinjam se" se strinjate z uporabo piškotkov. V primeru nestrinjanja izberite opcijo "ne strinjam se".Več o tem