Slaba kakovost vode v Pomurju. Izboljšajmo jo!

Datum objave: 18. 8. 2020
Novice

Pomurje stremi k privabljanju obiskovalcev, ki iščejo lepo naravo in čisto okolje. Tega si seveda želimo tudi Pomurci sami. V temeljni razvojni dokument za obdobje 2021–2027 smo zato zapisali, da bo zdravje naša temeljna vrednota, ohranjeni naravni viri pa eno ključnih strateških ciljev.

Vendar stanje na marsikaterem področju ne odraža teh načel. Agencija RS za okolje in Ministrstvo RS za zdravje sta v svojih študijah za leto 2019 zapisala, da je stanje podzemne in pitne vode v Pomurju najslabše v državi. Voda vsebuje prekomerno količino pesticidov, nitratov in drugih snovi. Te negativno vplivajo na zdravje vseh nas, ki to vodo pijemo vsakodnevno.

Slabo kemijsko stanje vode v regiji je posledica intenzivne kmetijske dejavnosti utemeljene na konvencionalnih metodah, ponekod pa k temu prispeva tudi neurejena kanalizacijska mreža. Soočimo se s temi izzivi in poskrbimo za svoje zdravje ter ustvarimo obiskovalcem privlačno Pomurje!

Spletno mesto uporablja piškotke za zagotavljanje boljše uporabniške izkušnje in spremljanje statistike obiska. Z izborom opcije "strinjam se" se strinjate z uporabo piškotkov. V primeru nestrinjanja izberite opcijo "ne strinjam se".Več o tem