Slovenija – Evropska gastronomska regija 2021

Datum objave: 4. 6. 2020
Novice

Delavnica na temo lokalnih oskrbovalnih verig je bila zadnja izmed treh v sklopu projekta City Cooperation II. Po mnogih spletnih delavnicah se je bilo za spremembo prav prijetno udeležiti predavanja v živo. Sploh v idiličnem okolju kot je posestvo Steyer.

Osrednji predavatelj dr. Aleš Gačnik nas je opomnil, kako zelo bogata je slovenska (tudi pomurska!) kulinarika in kako pomembno vlogo igra v turizmu. Ste vedeli, da je Slovenija prva država v Evropi, ki je dobila naziv Evropska gastronomska regija? Do zdaj so ga prejele le različne regije iz posameznih držav.

S pridobitvijo tega naziva Slovenija krepi nacionalno promocijo kulinarike in gastronomije. Hkrati spodbuja trajnostni gastronomski turizem in vpliva na povezovanje podeželskih in urbanih območij. Pomembnost sodelovanja in povezovanja je poudarila tudi Janja Viher, ki je predstavila inovativno digitalno platformo. Ta bo zaživela s poletjem 2020. S pomočjo platforme bomo lahko spremljali ponudbo lokalno pridelane hrane in produktov, povezovala pa bo proizvajalce in kupce.

Spletno mesto uporablja piškotke za zagotavljanje boljše uporabniške izkušnje in spremljanje statistike obiska. Z izborom opcije "strinjam se" se strinjate z uporabo piškotkov. V primeru nestrinjanja izberite opcijo "ne strinjam se".Več o tem