Slovenski regionalni dnevi 2018

Datum objave: 22. 10. 2018
18. 10. 2018 - 19. 10. 2018
Novice

Konec prejšnjega tedna so v Termah Olimje, v Podčetrtku, potekali že tradicionalni Slovenski regionalni dnevi, ki smo se jih udeležili tudi predstavniki Razvojnega centra.

Tokratni regionalni dnevi so bili v prvem delu posvečeni izzivom spodbujanja regionalnega razvoja s teritorialnimi pristopi (od spodaj navzgor) v aktualni finančni perspektivi 2014-2020, tj. z mehanizmom Celostnih teritorialnih naložba na urbanih območjih (CTN), z Lokalnim razvojem, ki ga vodi skupnost (CLLD) ter z Dogovorom za razvoj regij (DRR).

Drugi del pa je bil namenjen izzivom regionalne politike v novi finančni perspektivi za obdobje 2021-2027, konkretneje pripravi nove generacije regionalnih razvojnih programov (RRP), vključujoč Strategijo razvoja regije kot strateškega dela RRP in regionalnemu prostorskemu planu, ki ga (ponovno) uvaja konec lanskega leta sprejet Zakon o urejanju prostora (ZUreP-2).

Na dogodku je bil predstavljen tudi aktualni raziskovalni projekt »Metodologija za popis poslovnih con in subjektov inovativnega okolja na območju Slovenije, izvedba terenskega popisa in vzpostavitev ažurne evidence«, ki se bo izvajal tudi v Pomurski regiji.

Spletno mesto uporablja piškotke za zagotavljanje boljše uporabniške izkušnje in spremljanje statistike obiska. Z izborom opcije "strinjam se" se strinjate z uporabo piškotkov. V primeru nestrinjanja izberite opcijo "ne strinjam se".Več o tem