Preberi osnutek Uredbe o spremembah in dopolnitvah Uredbe o izvajanju ukrepa odpravljanje zaraščanja na kmetijskih zemljiščih. Predlagaj izboljšave.

Datum objave: 12. 5. 2020
Novice

Ministrstvo za kmetijstvo, gozdarstvo in prehrano je dne 11.maja 2020 na portalu E-demokracija objavilo osnutek Uredbe o spremembah in dopolnitvah Uredbe o izvajanju ukrepa odpravljanje zaraščanja na kmetijskih zemljiščih, ki je vse do 26. maja 2020 v javni razpravi.

Namen ukrepa po tej uredbi je odpravljanje zaraščanja na kmetijskih zemljiščih s ciljem ponovne vzpostavitve kmetijskih zemljišč, primernih za kmetijsko pridelavo. Predmet podpore je povračilo stroškov, nastalih pri izvedbi agromelioracijskih del za odpravljanje zaraščanja na kmetijskih zemljiščih v zaraščanju, ki so določeni v pavšalnem znesku. 

Preprečevanje zaraščanja kmetijskih zemljišč je eno izmed prednostnih programskih usmeritev in področja ukrepov kmetijske politike v Resoluciji o strateških usmeritvah razvoja slovenskega kmetijstva in živilstva do leta 2020 – »Zagotovimo.si hrano za jutri« (ReSURSKŽ).

Trenutno veljavna Uredba o izvajanju ukrepa odpravljanje zaraščanja na kmetijskih zemljiščih (UL RS, št. 3/17 in 18/18) se nahaja na TEJ POVEZAVI.

Vsi zainteresirani lahko morebitne pripombe posredujete na osnutek do 26. 5. 2020 na e-naslov gp dot-no-spam mkgp at-no-spam gov dot-no-spam si ali preko portala E-demokracija. 

Spletno mesto uporablja piškotke za zagotavljanje boljše uporabniške izkušnje in spremljanje statistike obiska. Z izborom opcije "strinjam se" se strinjate z uporabo piškotkov. V primeru nestrinjanja izberite opcijo "ne strinjam se".Več o tem