Spoznajmo vajeniški sistem izobraževanja

Datum objave: 18. 5. 2020
Novice

Projektne aktivnosti smo prilagojeno izvajali tudi v času razglašene epidemije. V okviru projekta Dual Transfer smo v sodelovanju s svetovalnimi delavci na osnovnih šolah v preteklih tednih učencem od 7. do 9. razreda razdelili spletne vprašalnike o izobraževalni in poklicni poti za osnovnošolce. Analiza odgovorov nam bo pomagala pri organizaciji nadaljnjih aktivnosti. Z vprašalniki smo želeli poizvedeti, kateri poklici zanimajo mlade in v kolikšni meri se zanimajo za vajeniški sistem izobraževanja. Namen projekta Dual Transfer je namreč med mladimi vzpodbuditi zanimanje za vajeništvo in jim hkrati pomagati pri zahtevni odločitvi za poklicno pot.

Želimo, da akterji v izobraževalnih sistemih spoznajo in tudi prenesejo dobre prakse, ki so se razvile na področju praktičnega izobraževanja. Na ta način bodo učence lažje usmerili in jim svetovali. S tem namenom bomo za svetovalne delavce v kratkem organizirali spletno delavnico, na kateri bodo izvedeli več o slovenskem vajeniškem sistemu. Z namenom spoznavanja dobrih praks pa nam bodo madžarski partnerji predstavili tudi madžarski dualni sistem izobraževanja, katerega posebnost je tesna povezava med izobraževanjem in gospodarstvom.

Spletno mesto uporablja piškotke za zagotavljanje boljše uporabniške izkušnje in spremljanje statistike obiska. Z izborom opcije "strinjam se" se strinjate z uporabo piškotkov. V primeru nestrinjanja izberite opcijo "ne strinjam se".Več o tem