Sprejet obsežen protikoronski paket ukrepov za državljane in gospodarstvo

Datum objave: 6. 4. 2020
Novice

Državni zbor je sprejel Zakon o interventnih ukrepih za zajezitev epidemije COVID-19 in omilitev njenih posledic za državljane in gospodarstvo. Tri milijarde evrov vredni ukrepi bodo veljali že od 13. marca 2020, ko je bila razglašena epidemija in do predvidoma 31. maja 2020 oziroma po potrebi še mesec dlje.

Protikoronski zakon podjetjem prinaša možnost zmanjšanja stroškov dela in nekatere ukrepe za lažje premagovanje likvidnostnih težav. Poslanci so z dopolnili podaljšali obdobje veljavnosti ukrepov in omilili omejitev, katera podjetja so upravičena do pomoči.

Kot pravijo na Vladi RS je to prvi zakon v sklopu reševanja najšibkejših in gospodarstva, naslednji zakon, ki je že v pripravi, pa se bo osredotočil na preživetje gospodarstva in na njegov zagon po koncu epidemije, saj naj bi z njim spodbudili gospodarstvo, likvidnost in investicije.

Več o ukrepih lahko izveste TUKAJ.

Čistopis zakona lahko najdete TUKAJ.

Spletno mesto uporablja piškotke za zagotavljanje boljše uporabniške izkušnje in spremljanje statistike obiska. Z izborom opcije "strinjam se" se strinjate z uporabo piškotkov. V primeru nestrinjanja izberite opcijo "ne strinjam se".Več o tem