Spremenjen javni razpis za vlaganja v nastanitveno turistično ponudbo

Datum objave: 28. 10. 2022
Novice

Ministrstvo za gospodarski razvoj in tehnologijo je objavilo spremembo razpisa, namenjenega za sofinanciranje vlaganj v nastanitveno turistično ponudbo za dvig dodane vrednosti v turizma. 

S spremembo se podaljšuje rok za oddajo, in sicer do 19. decembra 2022, dodatno pa so se opredelila tudi merila glede prijave podjetij. Tako se zdaj lahko prijavijo še podjetja, ki so v javni lasti, v katerih država ali lokalna skupnosti nima več kot 30 % kapitala ali glasovalnih pravic. Spremenil se je tudi pogoj glede vpisa v Register nastanitvenih obratov in sistem kategorizacije, saj se lahko vpisa po novem izvedeta ob zaključku investicije. 

Se je pa hkrati znižal vstopni pogoj za sofinanciranje kampov, in sicer iz 50 kampirnih enot na 30, prilagodila pa so se še merila, ki se nanašajo na število nastanitvenih enot v kampih.

Vsa ostala določila ostajajo nespremenjena, je pa čistopis javnega razpisa objavljen na spletnih straneh Ministrstva za gospodarski razvoj in tehnologijo.

Spletno mesto uporablja piškotke za zagotavljanje boljše uporabniške izkušnje in spremljanje statistike obiska. Z izborom opcije "strinjam se" se strinjate z uporabo piškotkov. V primeru nestrinjanja izberite opcijo "ne strinjam se".Več o tem