Srečanje na Centru za gospodarski razvoj, promet in okolje finske regije Pohjois-Pojhanmaa

Datum objave: 26. 9. 2018
Novice

Ob robu konference Združenja evropskih obmejnih regij (AEBR), ki je pred tednom potekala v finskem mestu  Oulu, smo se predstavniki RCMS udeležili prijaznega sprejema na Centru za gospodarski razvoj, promet in okolje, ki na regionalni ravni skrbi za razvoj finske regije Pohjois-Pojhanmaa.

Finski kolegi so nam predstavili regijo in svoje delo – kako so organizirani, na kakšen način komunicirajo z zainteresirano javnostjo, s kakšnimi izzivi se soočajo, predvsem pa mehanizme, s katerimi krepijo podjetniško kulturo na podeželju, spodbujajo tranzicijo v zeleno, krožno gospodarstvo, rešujejo problematiko mobilnosti na odročnih območjih in se spopadajo s spremembami, ki jih prinašata informatizacija in digitalizacija.

Z gostitelji smo ugotavljali, da nas kljub oddaljenosti pestijo iste težave in čakajo zelo podobni izzivi: kako dvigniti poslovno aktivnost na podeželju in povezati kmetovanje s turizmom? Kako načrtovati prometne poti in spodbujati prebivalstvo k uporabi javnih prometnih sredstev? Kako s pametnimi tehnologijami ustvarjati pametne vasi, mesta, regijo?

Vse to so vprašanja, s katerimi se sodelavci RCMS dnevno ukvarjamo, k iskanju odgovorov pa vabimo tudi vas – pišite nam!

Spletno mesto uporablja piškotke za zagotavljanje boljše uporabniške izkušnje in spremljanje statistike obiska. Z izborom opcije "strinjam se" se strinjate z uporabo piškotkov. V primeru nestrinjanja izberite opcijo "ne strinjam se".Več o tem