Tekmovanje 71. Gostinsko turističnega zbora Slovenije

Datum objave: 30. 9. 2024
Novice

Prijave za tekmovanja v okviru 71. Gostinsko turističnega zbora Slovenije so uradno odprte. Ta prireditev, ki ima najdaljšo tradicijo na področju gostinstva in turizma v Sloveniji, vsako leto združuje strokovnjake in mlade, ki se izobražujejo za delo v teh panogah. Tekmovanja ponujajo odlično priložnost za udeležence, da pokažejo svoje znanje, spretnosti in ustvarjalnost v različnih kategorijah gostinstva in turizma. 

Tekmovalci se bodo lahko pomerili v širokem naboru kategorij, ki vključujejo pripravo jedi po naročilu, pripravo jedi v BigPan ponvi, pripravo burgerjev, poznavanje in točenje piva, mešanje pijač, pripravo in postrežbo kave, ter tudi v specifičnih tekmovanjih za sobarice, hotelske receptorje in velneške receptorje. Poleg tega bodo organizirana tudi ekipna šolska tekmovanja. Posebnost letošnjega dogodka je ponovno uvedeno tekmovanje v poznavanju slovenskih vin, kar prinaša dodatno priložnost za vse ljubitelje vin. Organizatorji pričakujejo visoko udeležbo tekmovalcev iz tujih strokovnih šol, kar bo tekmovanju dodalo še mednarodni pridih. 

Prijave na tekmovanja bodo odprte do 31. oktobra 2024, celoten seznam tekmovalnih kategorij in podrobnejše informacije o posameznih tekmovanjih pa so dostopne na uradni spletni strani dogodka. Poleg samega tekmovalnega programa bo prireditev spremljalo tudi vrsto drugih spremljevalnih aktivnosti, ki bodo dodatno popestrile dogajanje. 

Organizatorji se veselijo udeležbe tekmovalcev in jim želijo veliko uspeha pri pripravah na dogodek. Vsi, ki se bodo udeležili 71. Gostinsko turističnega zbora, bodo imeli priložnost prispevati k bogati tradiciji in napredku slovenske gostinske in turistične industrije. 

Več informacij in seznam tekmovanj najdete tukaj.

Spletno mesto uporablja piškotke za zagotavljanje boljše uporabniške izkušnje in spremljanje statistike obiska. Z izborom opcije "strinjam se" se strinjate z uporabo piškotkov. V primeru nestrinjanja izberite opcijo "ne strinjam se".Več o tem