Termalna zdravilišča v Alpskem prostoru

Datum objave: 15. 10. 2020
Novice

Konec septembra se je v Lyonu odvijala čezmejna konferenca na temo termalnega turizma, katere del je bil tudi projekt Healps 2, ki se izvaja na programu Alpine Space. Prvi del konference je bil posvečen predstavitvi in izmenjavi dobrih praks.

Regija Auvergne-Rona-Alpe, v kateri se je odvijala konferenca, je tretja termalna regija v Franciji s kar 24 termalnimi mesti, ki ustvarijo preko 20 000 delovnih mest in 2.5 milijona nočitev letno. Kot zanimivost moramo izpostaviti, da si teh 24 termalnih mest med sabo ne konkurira, ampak se med seboj povezujejo preko termalnih združenj in zvez na različnih nivojih. Poudarek je bil tudi na pomenu termalnih zdravilišč v povezavi z zdravljenjem različnih bolezni ter predvsem možnih usmeritvah v prihodnje ter aplikaciji dobrih praks in znanj v druge termalne kraje na območju Alpskega prostora.

Konferenca v Franciji je bila prva izmed štirih, ki smo jo organizirali v sklopu projekta HEALPS 2. Prihodnje leto bo konferenca v podobnih okvirih potekala v Sloveniji. Več o projektnih aktivnostih lahko izveste na projektnem Facebook profilu.

Spletno mesto uporablja piškotke za zagotavljanje boljše uporabniške izkušnje in spremljanje statistike obiska. Z izborom opcije "strinjam se" se strinjate z uporabo piškotkov. V primeru nestrinjanja izberite opcijo "ne strinjam se".Več o tem