Trajnostni razvoj in privlačnost regije

Datum objave: 30. 5. 2019
Novice

Načrtovalci regionalnega razvoja se veliko ukvarjamo z iskanjem optimalnega ravnotežja med zagotavljanjem dolgoročne vitalnosti regije in koriščenjem danosti, tako naravnih kot kulturnih, ki jih v Pomurju zagotovo ne primanjkuje.

Na zaključni konferenci projekta Attractive Danube v Postojni smo razpravljali o iskanju harmonije med trajnostnim razvojem in vsebinami, ki tega lahko ogrozijo. Kje so limite rasti na globalni in lokalni ravni, kako spodbuditi in pospešiti prehod na sonaravne oblike gospodarstva, mobilnosti in turizma? Kako zagotavljati visoko kakovost bivanja v regiji, s tem pa pritegniti investicije in turistični obisk, ki si jih želimo? Menimo, da so zlasti trajnostne, ekološke, zelene vsebine lahko tisti magnet, ki bo v našo pokrajino vnesel svežino in zagon, slednja pa ob negativnih demografskih kazalcih nujno potrebujemo.

V kakšni regiji želite živeti in ustvarjati vi? Pišite nam in delite svoje ideje z nami na info at-no-spam rcms dot-no-spam si ali na naši Facebook strani.

Spletno mesto uporablja piškotke za zagotavljanje boljše uporabniške izkušnje in spremljanje statistike obiska. Z izborom opcije "strinjam se" se strinjate z uporabo piškotkov. V primeru nestrinjanja izberite opcijo "ne strinjam se".Več o tem