Trajnostni razvoj za zdravo prihodnost

Datum objave: 29. 5. 2020
Novice

V Sloveniji letno potrošimo trikrat toliko naravnih virov, kot jih na tem ozemlju premoremo. Čeprav se nevarnosti pritiskov na okolje vse bolj zavedamo, je pred nami še veliko izzivov, ki se jih lahko lotimo le s trajnostnimi praksami.

Da bi te uveljavili in dosledno izvajali, moramo najprej doseči premik v dojemanju sebe, družbe in okolja ter temu ustrezno spremeniti način razmišljanja. Vsaka naša dejavnost prinaša celo vrsto posledic, ki se jih običajno sploh ne zavedamo, medtem ko jih najbolj občuti prav okolje. Naše okolje pa sta naše zdravje in naša prihodnost.

Zdravo naravno, družbeno in gospodarsko okolje smo postavili v samo jedro nastajajočega regionalnega razvojnega programa za Pomurje, ki bo začrtal razvoj naše regije v prihodnjem desetletju. Pandemija, ki je zaznamovala prvo polovico tega leta, nam je pokazala, da smo izbrali ustrezno smer.

Pripravo programa vodimo sodelavci Razvojnega centra Murska Sobota. Vabljeni k spremljanju našega napredka na spletnih straneh RCMS in FB profilu.

Zdravo. Pomurje 2030.

Spletno mesto uporablja piškotke za zagotavljanje boljše uporabniške izkušnje in spremljanje statistike obiska. Z izborom opcije "strinjam se" se strinjate z uporabo piškotkov. V primeru nestrinjanja izberite opcijo "ne strinjam se".Več o tem