Turizem v senci COVID-19

Datum objave: 20. 3. 2020
20. 3. 2020
Novice

Turizem je najbolj rastoča panoga, s katero v Sloveniji ustvarjamo velik delež našega izvoza. Turizem pa je tudi področje, ki ga je epidemija COVID-19 zelo prizadela.

Intenzivno storitvena dejavnost je v teh dneh pred veliko preizkušnjo. Kot domine so se po prvih primerih okužbe s koronavirusom v Sloveniji začele zapirate atrakcije, muzeji, hoteli, kmečki turizmi, restavracije, gostilne in druge dejavnosti, ki so povezane s turizmom. Nedvomno je negotovost velika in poraja se kar nekaj vprašanj kdaj in kako naprej. Za prebroditev je vlada pripravila nekaj ukrepov, ki lahko olajšajo stanje in dajejo optimizem za prihodnost. Poleg ukrepov MGRT za gospodarske subjekte, so za ponudnike in akterje v turizmu zanimivi tudi ukrepi Slovenske turistične organizacije. Že obstoječi razpisi se dopolnjujejo,  nadgrajujejo in prilagajajo situaciji, z namenom da bomo čim bolje pripravljeni za poslovanje v prihodnje.

Turizem smo ljudje, zato pazite nase in ostanite zdravi!

Več informacij o ukrepih na področju turizma najdete na povezavi slovenia.info.

Spletno mesto uporablja piškotke za zagotavljanje boljše uporabniške izkušnje in spremljanje statistike obiska. Z izborom opcije "strinjam se" se strinjate z uporabo piškotkov. V primeru nestrinjanja izberite opcijo "ne strinjam se".Več o tem