UNWTO odpira poziv za »Najboljše turistične vasi«

Datum objave: 10. 6. 2021
Novice

Svetovna turistična organizacija (UNWTO) išče podeželske vasi, ki turizem vidijo kot rešitev za zagotavljanje priložnosti in za zaščito svojih skupnosti, lokalnih tradicij in dediščine.

Z vizijo, da turizem postane pozitivna sila za preobrazbo, razvoj podeželja in dobro počutje skupnosti, je namen pobude izboljšanje vloge turizma pri vrednotenju  in varovanju podeželskih vasi s pripadajočimi pokrajinami, sistemi znanja, biološko in kulturno raznolikostjo, lokalnimi vrednotami in dejavnostmi, vključno z gastronomijo.

Generalni direktor UNWTO Zurab Pololikashvili je dejal, da si »želimo prepoznati edinstvenost vsake vasi in predstaviti najboljše pobude, da bi turizem postal sredstvo za boljšo prihodnost na podeželju. Ob ponovnem zagonu turizma si prizadevam, da  za seboj ne pustimo nikogar – in nobene vasi.«

Države članice UNWTO lahko predstavijo do tri vasi. Prijave na omenjeni izbor so možne do 31. julija 2021. Prijavljene vasi bo ocenila komisija, izbrane vasi pa bodo objavljene oktobra ob 24. zasedanju Generalne skupščine UNWTO.

Več informacij o projektu in pozivu najdete na spletni strani UNWTO.

VIR: STO

Spletno mesto uporablja piškotke za zagotavljanje boljše uporabniške izkušnje in spremljanje statistike obiska. Z izborom opcije "strinjam se" se strinjate z uporabo piškotkov. V primeru nestrinjanja izberite opcijo "ne strinjam se".Več o tem