Usklajevanje projektnih predlogov za RRP 2021-2027

Datum objave: 4. 3. 2021
Novice

V sklopu priprave Regionalnega razvojnega programa za Pomurje 2021-2027 smo 2. marca izvedli delovno srečanje s predlagatelji projektov za temeljni regijski strateški dokument Pomurja. Sestanek je potekal v spletni izvedbi, udeležilo pa se ga je 66 deležnikov, ki so predstavljali interese lokalnih skupnosti, gospodarstva, nevladnih organizacij, podpornega okolja, razvojnih institucij in civilne družbe.

Na srečanju smo pripravljavci RRP za Pomurje 2021-2027 najprej kratko predstavili ključne informacije o poteku pogajanj med Slovenijo in Evropsko unijo glede vsebin in tudi sredstev, ki bodo preko strukturnih skladov namenjena slovenskim upravičencem v novi finančni perspektivi. Nato smo pregledali strateška izhodišča, ki smo jih na podlagi analiz in dela z regijskim deležniki zapisali v strateški del dokumenta, nazadnje pa še predstavili zbrane projektne predloge po petih strateških področjih: pametna, zelena, povezana, socialna in privlačna regija.

Ker smo zbrali skoraj 400 projektnih predlogov v skupni vrednosti več kot 3 milijarde EUR, smo primorani iskati sinergije med predlaganimi projekti in oblikovati celostne programske vsebine, s katerimi bomo v naslednjem desetletju kot regija lahko odločno in ambiciozno naslavljali izzive ter uresničili močno potreben razvojni preboj Pomurja.

Spletno mesto uporablja piškotke za zagotavljanje boljše uporabniške izkušnje in spremljanje statistike obiska. Z izborom opcije "strinjam se" se strinjate z uporabo piškotkov. V primeru nestrinjanja izberite opcijo "ne strinjam se".Več o tem