Ustanovitev enoosebne družbe z omejeno odgovornostjo

Datum objave: 24. 7. 2019
Novice

Družba z omejeno odgovornostjo z enim družbenikom, oziroma enoosebna družba je družba, kjer je poslovni delež  v rokah ene osebe.

Iz tega razloga se namen in bistvo enoosebne d. o. o.  primerja z namenom in bistvom samostojnega podjetnika. Odločitev, za katero pravnoorganizacijsko obliko se odločiti, je predvsem odvisna od stroškov, hitrosti ustanovitve, ter načinom poslovanja.

Enoosebna d. o. o. je za namreč po svojih lastnostih kapitalska družba, kar pomeni, da družba za svoje obveznosti odgovarja z vsem svojim premoženjem.....(NADALJEVANJE ČLANKA).

Projekt »SPOT svetovanje POMURJE 2018-2022 « Projekt je sofinanciran s pomočjo Evropskega sklada za regionalni razvoj, Ministrstva za gospodarski razvoj in tehnologijo ter SPIRIT Slovenija, javna agencija.

Spletno mesto uporablja piškotke za zagotavljanje boljše uporabniške izkušnje in spremljanje statistike obiska. Z izborom opcije "strinjam se" se strinjate z uporabo piškotkov. V primeru nestrinjanja izberite opcijo "ne strinjam se".Več o tem