V času krompirjevih počitnic odličen obisk v Expanu

Datum objave: 11. 11. 2022
Novice

Razvojni center Murska Sobota že tri leta in pol upravlja Regijski promocijski center Expano. V tem obdobju smo deležni pozitivnih odzivov čez 75 tisoč obiskovalcev, ki so vstopili v interaktivni doživljajski park, prejeli priznanje Sejalec 2020, posebno nagrado Turistične zveze Slovenije, pridobili Zeleni ključ in postali Slovenia Green Attraction. 

V INTERAKTIVNI DOŽIVLJAJSKI PARK EXPANO V ČASU KROMPIRJEVIH POČITNIC VSTOPILO OKORG 2.000 OBISKOVALCEV 

Letošnje krompirjeve počitnice so bile sončne in tople, kar je spodbudilo številne, da so obiskali našo regijo in zavili tudi v interaktivni doživljajski park Expano. V času krompirjevih počitnic smo tako v interaktivnem doživljajskem parku Expano sprejeli okrog 2.000 obiskovalcev. Številni pa so se samo predajali toplemu vremenu in uživali ob sprehodu ob Soboškem jezeru, se razgibavali v gibalnem parku in posedali na terasi ter razvajali svoje brbončice.   

Ne samo za krompirjeve počitnice, ampak za celotno leto 2022 beležimo rekorden obisk v Interaktivnem doživljajskem parku Expano.  Samo letos je v prvih 10 mesecih vanj vstopilo čez 21.000 obiskovalcev, kar je več kot katerokoli leto poprej. Do sedaj smo v treh letih in pol v interaktivnem doživljajskem parku sprejeli čez 75.000 obiskovalcem, ki smo jih navduševali s ponudbo regije in jih nagovarjali k nadaljnjemu raziskovanju Pomurja.  

NADGRAJUJEMO IN BOGATIMO NAŠE DELOVANJE 

Naše poslanstvo je poleg tega, da obiskovalcem od blizu in daleč približujemo izvirnost Pomurja in edinstvenost njegovih doživetij, usmerjeno tudi v ustvarjanje turistične skupnosti ter razvoj novih in inovativnih turističnih produktov visoke kakovosti. Z aktivnostmi sledimo našemu poslanstvu ter se povezujemo s ponudniki turističnih storitev in produktov v regiji, kjer ustvarjamo nove skupne produkte in doživetja. Povezali smo se z zainteresiranimi vinarji in skupaj oblikovali paket »Doživi in okusi Pomurje«, v okviru katerega obiskovalci vstopijo v interaktivni doživjajski park Expano in obiščejo enega izmed vinarjev v partnerstvu, kjer okušajo pomurska vina ob izbranih domačih prigrizkih. 

Vsebine v regijskem promocijskem centru smo dopolnili in obogatili tudi z novo storitvijo  »Panotriper Simpl«. To je načrtovalec popotovanja in raziskovanja regije, ki obiskovalcem olajša odločitev kaj vse videti in doživeti v Pomurju glede na njihove interese in preference, mobilnost, čas in denar ter vremenske danosti. Z njim želimo turiste razpršiti po regiji in jim ponuditi edinstvena doživetja z vrhunskimi uporabniškimi izkušnjami. 

POGLED V PRIHODNOST

Na Razvojnem centru Murska Sobota skupaj s partnerji načrtujemo aktivnosti in nove projekte v Expanu in na destinaciji Soboško jezero. Pripravljamo nove produkte, s katerimi povezujemo ponudnike v regiji, in zbirano ideje za nadgradnjo vsebin v interaktivnem doživljajskem parku. Vse to z namenom, da povečamo privlačnost vsebin in privabimo še večje število obiskovalcev, kar bo pripomoglo k nadaljnjemu razvoju celotne regije.

Spletno mesto uporablja piškotke za zagotavljanje boljše uporabniške izkušnje in spremljanje statistike obiska. Z izborom opcije "strinjam se" se strinjate z uporabo piškotkov. V primeru nestrinjanja izberite opcijo "ne strinjam se".Več o tem