V Expanu interaktivna razstava Pomurja v malem

Datum objave: 27. 3. 2019
Novice

V Expano, ki na enem mestu združuje lepote in posebnosti Pomurja, je umeščena tudi razstava Pomurja v malem. Zasnovana je s kreativnostjo in inovativnimi pristopi, ki nam regijo približajo skozi različne platforme sodobnih tehnologij.

Naravne lepote in značilnosti, zgodovino, kulturno dediščino, termalne vode in aktivnosti na voljo v Pomurju obiskovalci spoznavajo skozi sodobne tehnologije, ki ogled razstave in izobraževanje naredijo zabavna ter zbudijo radovednost za nadaljnje odkrivanje regije. Termalne vode bo mogoče spoznavati ob pomoči tehnologij nevroznanosti, ki merijo našo zbranost, kar je posebno doživetje. Virtualna resničnost poleta z balonom vam lahko pomaga premagati strah pred višino ali končno izpolni dolgoletno željo ogleda regije s ptičje perspektive. Na čarobni jasi se boste lahko srečali s hologrami živali in se s pomočjo kinect tehnologije preizkusili v panojogi – posebni vrsti joge navdihnjeni s pestrim živalskim svetom panonske ravnice. Spoznavanje naše zgodovine je na ekranih na dotik zelo zabavno, prav tako se boste lahko preizkusili v virtualnem kmetovanju, kjer boste obdelali svoj košček zemlje in opazovali sadove svojega dela. Več o razstavi najdete na spletnem mestu expano.si.

Že 13. aprila, ko se vrata Expana tudi uradno odprejo, si jo lahko prvič ogledate in doživite v živo. Pridružite se nam na otvoritvenem vikendu, preizkusite sodobno tehnologijo in se pri tem zabavajte. Vabljeni!

Spletno mesto uporablja piškotke za zagotavljanje boljše uporabniške izkušnje in spremljanje statistike obiska. Z izborom opcije "strinjam se" se strinjate z uporabo piškotkov. V primeru nestrinjanja izberite opcijo "ne strinjam se".Več o tem