V Expanu na ogled razstava »Čar lesa 2022«

Datum objave: 3. 8. 2022
Novice

V mesecu avgustu je v Regijskem promocijskem centru Expano na ogled razstava »Čar lesa 2022«. S pomočjo razstave Društvo za zaščito lesa Slovenije v sodelovanju z Ministrstvom za gospodarski razvoj in tehnologijo – Direktorat za lesarstvo, javno agencijo Spirit Slovenija in zvezo Svet za les promovira in vzpodbuja rabo lesa. Razstavo prirejajo že nekaj let na različnih lokacij po Sloveniji ter poudarjajo, da je v času boja proti podnebnim spremembam in varovanju okolja predelava lesa in raba lesnih izdelkov izrednega pomena.

Ker je les proizvod narave, lesni proizvodi tako bistveno znižajo emisije toplogrednih plinov in v največji možno meri pripomorejo k blažitvi podnebnih sprememb.

Uradna otvoritev razstave bo potekala v sredo, 10. avgusta 2022 ob 10. uri, v prvem nadstropju paviljona Expano. Prisotne bodo nagovorili mag. Dejan Židan, državni sekretar na ministrstvu za gospodarski razvoj in tehnologijo; Franc Pohleven, organizator razstav Čar lesa; Milan Šernek, predavatelj Biotehniške fakultete v Ljubljani; Zoran Hoblaj, začasni župan Mestne občine Murska Sobota; Albin Škalič, direktor tovarne Murales ter Helga Lukač, vodja Regijskega promocijskega centra Expano.

Spletno mesto uporablja piškotke za zagotavljanje boljše uporabniške izkušnje in spremljanje statistike obiska. Z izborom opcije "strinjam se" se strinjate z uporabo piškotkov. V primeru nestrinjanja izberite opcijo "ne strinjam se".Več o tem