V Expanu na ogled razstava »Ekosistemi Slovenije in biodiverziteta«

Datum objave: 8. 10. 2021
Novice

V sodelovanju z Javnim zavodom Krajinski park Goričko, je v prostorih regijskega promocijskega centra Expano na ogled razstava Ekosistemi Slovenije in biodiverziteta. V Sloveniji imamo bogato biodiverziteto in eden ključnih razlogov za to je lega Slovenije, saj se le ta nahaja na stičišču štirih geografskih regij in sicer alpske, panonske, dinarske in sredozemske.

Razstava je bila pripravljena v sklopu projekta LIFE NATURAVIVA, Biodiverziteta – umetnost življenja, s strani Nacionalnega inštituta za biologijo. V projektu sodeluje deset projektnih partnerjev, od tega pet naravnih parkov, med katere spada tudi Javni zavod Krajinski park Goričko, in Lutra, inštitut za ohranjanje naravne dediščine, ki deluje v Križevcih na Goričkem.

Namen projekta je ozavestiti čim širšo javnost o bogati biodiverziteti Slovenije, o grožnjah, ki pretijo in pomembnosti njenega varovanja. Na razstavi spoznate najpogostejše ekosisteme Slovenije, ter njihove značilnosti. Na devetih panojih so tako predstavljeni gozdovi, kulturna krajina, visokogorje, naselja, celinske vode, mokrišča, morja in podzemlje.

Razstava bo v prostorih Regijskega promocijskega centra Expano na ogled  do 15. novembra 2021.

Spletno mesto uporablja piškotke za zagotavljanje boljše uporabniške izkušnje in spremljanje statistike obiska. Z izborom opcije "strinjam se" se strinjate z uporabo piškotkov. V primeru nestrinjanja izberite opcijo "ne strinjam se".Več o tem