V Expanu srečanje veleposlanikov držav članic EU

Datum objave: 13. 10. 2022
Novice

V Regijskem promocijskem središču Expano je 12. oktobra 2022 potekalo srečanje veleposlanikov držav članic Evropske unije, ki ga je v okviru češkega predsedovanja svetu EU organiziral veleposlanik Češke republike Juraj Chmiel.

Veleposlanice in veleposlanike iz 15 evropskih držav (Avstrija, Češka, Francija, Grčija, Nemčija, Madžarska, Irska, Italija, Luksemburg, Nizozemska, Poljska, Romunija, Slovaška, Španija, Švedska) je v Regijskem promocijskem centru Expano sprejel in pozdravil podžupan v opravljanju funkcije župana Zoran Hoblaj, na povabilo veleposlanika Češke pa se je dogodka udeležil tudi minister za razvoj in kohezijo dr. Aleksander Jevšek.

Po predstavitvi Mestne občine Murska Sobota je Helga Lukač, vodja RPC Expano, visokim diplomatom v Sloveniji predstavila še regijo in zgodbo paviljona, ki je leta 2015 predstavljal Slovenijo v Milanu, zdaj pa ob Soboškem jezeru “odpira vrata” za odkrivanje pomurske regije.

Spletno mesto uporablja piškotke za zagotavljanje boljše uporabniške izkušnje in spremljanje statistike obiska. Z izborom opcije "strinjam se" se strinjate z uporabo piškotkov. V primeru nestrinjanja izberite opcijo "ne strinjam se".Več o tem