V okviru regionalnega skrbništva smo obiskali že več kot 20 pomurskih podjetij

Datum objave: 30. 9. 2020
Novice

Razvojni center Murska Sobota v okviru regionalnega skrbništva v sodelovanju s Spirit Slovenija od meseca julija 2020 izvaja obiske pomurskih podjetij, kjer na podlagi osebnega stika s predstavniki podjetij želimo pridobiti informacije iz prve roke.

Kakšne vrste informacij nas zanimajo? Zanima nas delovanje podjetja, proizvodi oz. storitve, začrtani cilji podjetja, na katerem tržišču je podjetje že prisotno, se želi širiti na tuje trge, kje se nahaja v dobavni verigi vrednosti, kakšne investicije načrtuje ter s kakšnimi izzivi oz. težavami se morebiti sooča. Nadalje so pomembne informacije o aktivnostih internacionalizacije podjetja ter tudi usposabljanja in pridobivanja kompetenc zaposlenih v podjetju.

Namen tovrstnih obiskov je jasen - pridobiti informacije iz terena ter jih posredovati naprej s ciljem, da bodo podporne institucije oz. ministrstva na podlagi izkazanih potreb in izzivov podjetij, lahko pripravila t.i. »tailored made« ukrepe, ki bodo pomembna in koristna za podjetja.

Želite, da vam prisluhnemo? Povabite nas na obisk. Kako? Kontaktirajte regionalnega skrbnika.

To je ena izmed aktivnosti regionalnega skrbništva, ki pokriva področje internacionalizacije in tujih neposrednih investicij in se izvaja v vseh 12 regijah v Sloveniji. Spremljajte nas in izvedeli boste več.

Spletno mesto uporablja piškotke za zagotavljanje boljše uporabniške izkušnje in spremljanje statistike obiska. Z izborom opcije "strinjam se" se strinjate z uporabo piškotkov. V primeru nestrinjanja izberite opcijo "ne strinjam se".Več o tem