V PONI-ju zaradi belega ponija

Datum objave: 16. 3. 2021
Novice
PONI podjetno nad izzive

Sredi deževnega poletja, 16 let nazaj, je v moje življenje prišel majhen poni Gogi. Ko sem ga spoznala, je cele dneve stal sredi izpusta, pred enim drevesom in gledal vanj. Ni se premaknil. Bil je zlomljen in otopelost je bil njegov način, da se zaščiti pred ponovno bolečino. Tako zelo sem mu želela pomagati, da ponovno odpre svoje srce, da ponovno začuti varnost in da se mu povrne zaupanje v ljudi. Nič nisem želela v zameno - samo naj bo srečen.

Začela sem iskati pristope/metode/načine dela, da bi mu pomagala. Metode, ki temeljijo na dominanci, so se mi od vedno upirale, tudi podkupovanje s priboljški ni funkcioniralo. Potem sem odkrila način dela z živalmi, t.i. tehniko spiritualno praktičnega treninga. S to tehniko sem mu - preko tega, da sem se umirila sama in mu “prisluhnila” - pomagala do ponovnega zaupanja v človeka. S spoštovanjem in njemu prilagojenimi koraki sva nato razrešila njegove strahove in nepredelane travme, ki jih je tako dolgo nosil s seboj.

Ampak s tem, ko sem pomagala njemu, sem daleč najbolj pomagala sebi. Iz osebe polne nemira v katerikoli situaciji, sem začela spoznavati in občutiti, kaj pomeni tisti pravi mir v duši. Ko enkrat pričnemo delovati iz miru in nič več iz strahu, se čarovnija življenja začne. Takrat sem prvič resnično in z vsem svojim srcem začutila, kaj želim početi v življenju, kaj je moje poslanstvo. Pomagati živalim in njihovim srčnim skrbnikom, da v svoj vsakdan, v stresne situacije naselijo mir. Spreminjali bodo sebe in spreminjati se bo začel svet okoli njih.

Polna znanja, izkušenj in srčne motivacije, da delim vse, kar znam, sem se zevedela, da ne bo šlo kar tako. Kako to znanje predajati naprej, če mi je pa svet podjetništva popolna tujka? In kot da bi me vesolje slišalo - ravno takrat sem prvič videla objavo o Projektu PONI.

In zdaj sem že skoraj mesec dni tukaj. V prijetni pisarni, obkrožena s čudovitimi ljudmi. Učimo se vsega, kar je potrebno, da svoje projekte zaštartamo, kot je treba. Ni še bilo službe, ki bi se je vsak dan veselila, kot se te. Krasna ekipa, prijetno vzdušje in predvsem delo na tem, kar ljubimo z vsem svojim srcem. V prejšnjem tednu so že začeli nastajati prvi osnutki naših poslovnih načrtov, same lepe zgodbe prihodnosti, ki upam, da čim prej dosežejo tudi tebe, ki bereš te novičke.

Hvaležna za to priložnost se veselim še treh mesecev, ki so pred nami. 

Uživaj v pomladi, vse do naslednih novičk, vmes pa pokukaj na moj Facebook profil Prisluhni živalim s Petro

Petra Gjureč, udeleženka programa PONI

Spletno mesto uporablja piškotke za zagotavljanje boljše uporabniške izkušnje in spremljanje statistike obiska. Z izborom opcije "strinjam se" se strinjate z uporabo piškotkov. V primeru nestrinjanja izberite opcijo "ne strinjam se".Več o tem