Vinoteka butičnih vin lokalnih pridelovalcev

Datum objave: 10. 10. 2022
Novice
PONI podjetno nad izzive

Ker sem že od nekdaj sanjal o lastnem podjetju in bil velik ljubitelj vrhunskih vin, sem sedaj ti dve želji končno združil. Moja vizija je odpreti vinoteko s skrbno izbranimi butičnimi vini. Ker pa ne želim, da je vinoteka le prodajalna, sem v svojo idejo vključil še takšne in drugačne degustacije vin in spletno prodajo ter svetovanje.

Slovenija je zelo vinorodna dežela, vino ima pri nas tako gospodarski kot kulturni pomen. Kar 80% odraslih v naši deželi pa uživa alkoholne pijače. Pitje vina sam ne smatram kot nekaj bežnega in hitrega, temveč kot točko ob kateri se ljudje pogovarjajo, delijo misli in izobražujejo.

Vinoteka bi se nahajala v središču Murske Sobote, vsebovala pa bi bogat izbor lokalnih vin in vin iz širšega območja Slovenije. Zaradi svojih dolgoletnih izkušenj v gostinstvu, bom organiziral še degustacije (predvidoma ob koncih tedna) s svetovanjem in izobraževanjem. Ker se velika večina takšnih in drugačnih trgovin seli na splet, bo na voljo tudi spletna trgovina, ki bo ponujala vina ter razne vinske pripomočke.

Alen Azola, udeleženec programa PONI Pomurje

Spletno mesto uporablja piškotke za zagotavljanje boljše uporabniške izkušnje in spremljanje statistike obiska. Z izborom opcije "strinjam se" se strinjate z uporabo piškotkov. V primeru nestrinjanja izberite opcijo "ne strinjam se".Več o tem