Vlada je sprejela Nacionalni program ukrepov za Rome za obdobje 2021–2030

Datum objave: 3. 1. 2022
Novice

Vlada je na svoji 108. redni seji 23. decembra 2021 sprejela Nacionalni program ukrepov za Rome za obdobje 2021–2030. Nacionalni program ukrepov Vlade Republike Slovenije za Rome za obdobje 2021–2030 (NPUR 2021–2030) je programski dokument vlade, ki določa glavne cilje in temeljne ukrepe za izboljšanje socialnoekonomskega položaja romske skupnosti in njenih pripadnikov, za ustvarjanje pogojev za dvig socialne vključenosti pripadnikov romske skupnosti in njihovo opolnomočenje ter krepitev udeležbe pripadnikov romske skupnosti v procesih za izboljšanje lastnega položaja ter doseganja polne vključenosti in enakosti v slovenski družbi v obdobju 2021–2030.

Tudi v prihodnjem obdobju bodo na pristojnih ministrstvih imenovani koordinatorji na ravni državnih sekretarjev. Poleg koordinatorjev bodo znotraj ministrstev imenovane kontaktne osebe, ki bodo skrbele za koordinacijo znotraj ministrstva in za komunikacijo z uradom. Kontaktno osebo bo imenoval tudi Stanovanjski sklad Republike Slovenije. V novem obdobju bodo tudi občine pozvane, da določijo koordinatorja, ki bo vez med ukrepi občine in ukrepi iz tega programa oziroma bo skrbel za komunikacijo z vladnim uradom. K imenovanju koordinatorja bo pozvan tudi Svet romske skupnosti Republike Slovenije.

Več o programu si lahko preberete na naslednji spletni strani.

Spletno mesto uporablja piškotke za zagotavljanje boljše uporabniške izkušnje in spremljanje statistike obiska. Z izborom opcije "strinjam se" se strinjate z uporabo piškotkov. V primeru nestrinjanja izberite opcijo "ne strinjam se".Več o tem