Vplivi demografskih značilnosti Pomurja na gospodarstvo in šolstvo

Datum objave: 13. 11. 2018
21. 11. 2018
Delavnica

Demografske značilnosti Pomurja močno vplivajo na možnosti razvoja regije. Zato jih je potrebno ne le poznati, temveč znati videti kot priložnosti in ne ovire.

V procesu priprave Strategije razvoja regije, ki služi kot okvir za načrtovanje Regionalnega razvojnega programa za Pomurje 2021-2027, se bodo zvrstile tri delavnice. Njihov namen je določiti cilje in najti možne poti, ki jih bo regija v naslednjih 15 letih zasledovala na področju razvoja človeških virov.

Prva delavnica posvečena demografskim značilnostim Pomurja v povezavi z gospodarstvom in šolstvom, se bo odvijala 21. novembra 2018 ob 9. uri v Gornji Radgoni, v prostorih Mladinskega centra (Trg svobode 15). Posvetili se bomo vprašanjem bega možganov, izobrazbene ravni v Pomurju, vloge šolstva, položaja delavcev, brezposelnosti ter medsebojne prepletenosti omenjenih dejavnikov in njihovega vpliva na kvaliteto bivanja v regiji.

Želimo si sodelovanja z vsemi, ki lahko na omenjene teme prispevate lastne vsebinske poudarke. Zato vas vabimo, da do 20. novembra na e-naslov: info@pora-gr.si potrdite svojo prisotnost na prvi delavnici.

Na drugem in tretjem srečanju se bomo posvetili tudi zdravstveni problematiki, ranljivim skupinam (npr. starejši, invalidi) in umetnosti ter kulturi.

Za organizacijo sklopa delavnic skrbi naša partnerska organizacija PORA Gornja Radgona, ki je v okviru mrežno organizirane RRA za Pomurje zadolžena za razvoj človeških virov.

Če vas o pripravi Strategije razvoja regije in Reginalnega razvojnega programa za Pomurje 2021-2027 zanima več, sledite našim novicam ali stopite v stik s koordinatorjem procesa: tadej.pirc@rcms.si.

Spletno mesto uporablja piškotke za zagotavljanje boljše uporabniške izkušnje in spremljanje statistike obiska. Z izborom opcije "strinjam se" se strinjate z uporabo piškotkov. V primeru nestrinjanja izberite opcijo "ne strinjam se".Več o tem