Vse vloge za neposredno potrditev operacije projektov iz Dogovora za razvoj regije oddane

Datum objave: 4. 2. 2021
Novice

Z dnem 31.1.2021 se je iztekel še zadnji rok za oddajo vlog za NPO (neposredno potrditev operacije) za projekte iz Dogovora za razvoj regije, t. j. rok za projekte kolesarskih povezav. Rok za projekte poslovnih con se je iztekel konec leta 2020.

Dne 24. decembra 2020 je bil podpisan še Dodatek št. 2 k Dogovoru za razvoj regije z dne 4.7.2018, ki vsebuje s strani regijskih organov, potrjene spremembe na nekaterih projektih.

Vloge za NPO so bile pravočasno oddane za vse regijske projekte vključene v Dogovor za razvoj regije. V izvajanju je tako 16  regijskih projektov: 7 projektov poslovnih con in projekt podpornega okolja, 6 projektov kolesarskih povezav in 2 projekta nadgradnje sistema vodovoda.

V letu 2020 sta bili izdani že dve odločitvi o podpori za pridobitev evropskih kohezijskih sredstev in sklenjeni pogodbi o sofinanciranju operacije za sledeča projekta iz Dogovora za razvoj regije:

  • "Severno obrtno industrijska cona – SOIC Murska Sobota – ureditev območja II. in delno III. faze", nosilka Mestna občina Murska Sobota in
  • "Podjetno nad izzive v Pomurski razvojni regiji", nosilec Razvojni center Murska Sobota.

Oba projekta sta v izvajanju.

Verjamemo, da bodo kmalu sledile Odločitve o podpori še za ostale regijske projekte v Dogovoru za razvoj regije.

Spremljajte nas in izvedeli boste.

Spletno mesto uporablja piškotke za zagotavljanje boljše uporabniške izkušnje in spremljanje statistike obiska. Z izborom opcije "strinjam se" se strinjate z uporabo piškotkov. V primeru nestrinjanja izberite opcijo "ne strinjam se".Več o tem