Vzpostavljamo mednarodno mrežo za razvoj krajinskega turizma

Datum objave: 1. 10. 2020
Novice

Mura, Goričko, gradovi in dvorci, vinorodna območja, kulinarika, etnografske, kulturne, jezikovne posebnosti ... Pomurje ima izjemen potencial prav na področju interpretacije naravne in kulturne dediščine, ki sta bistvo krajinskega turizma. 

Vpetost v mednarodne zveze in omrežja omogoča večjo vidnost na tujih trgih. V projektu Adrilink se zato povezujemo s celotno jadransko regijo (Italija, Hrvaška, Grčija, Albanija, Srbija, BIH). Ena ključnih aktivnosti je identificiranje posebnosti naših regijih, ki jih lahko obiskovalcem predstavimo tudi s pomočjo naprednih tehnologij, kot so virtualna in obogatena resničnost

V mednarodni mreži, ki jo vzpostavljamo z našimi partnerji, bomo izmenjevali izkušnje, dobre prakse in oblikovali ideje za nadaljnji razvoj turizma v naših regijah. V nadaljevanju projekta pa bomo vzpostavili tudi transnacionalno mrežo krajinskih interpretacijskih centrov, ki bo temeljila na naprednih tehnologijah. 

Tovrstni koraki na področju krajinskega turizma bodo pripomogli k prehodu v turizem, ki je prijazen tako do narave kakor tudi do obiskovalca. Prihodnost je trajnostna, zato mora k takšni stremeti tudi turizem.

*Projekt Adrilink je sofinanciran v okviru programa Interreg Adrion

Spletno mesto uporablja piškotke za zagotavljanje boljše uporabniške izkušnje in spremljanje statistike obiska. Z izborom opcije "strinjam se" se strinjate z uporabo piškotkov. V primeru nestrinjanja izberite opcijo "ne strinjam se".Več o tem