Vzpostavljanje gospodarskih sodelovanj na Expo 2020 v Dubaju

Datum objave: 8. 3. 2022
Novice

Razvojni center Murska Sobota v okviru regijskega promocijskega centra Expano skrbi za promocijo pomurskega turizma. Aktivnosti promocije se poleg  navdihujočih izkušenj v interaktivnem doživljajskem parku nanašajo tudi na druge kanale in poti, preko katerih gradimo prepoznavnost Pomurja doma in po svetu, tako na področju turizma kot gospodarskega sodelovanja.

V sodelovanju z Mestno občino Murska Sobota in Zavodom za kulturo, turizem in šport Murska Sobota se predstavljamo tudi na svetovni razstavi Expo 2020 v Dubaju in tako povezujemo našo zgodbo slovenskega paviljona iz Milana z Dubajem. Na svetovni razstavi bomo od 6. do 11. marca 2022, to je v času predstavitve Termalno-panonske Slovenije. V okviru poslovnih srečanj in vzpostavljanja novih partnerstev in sodelovanj, smo se s skupaj z direktorjem slovenskega paviljona, Jurčkom Žmaucem, sestali z županom turškega mesta Izmir, Tuncem Soyerjem, in vzpostavili prve stike. Informacije o priložnostih in možnostih gospodarskega sodelovanja smo si izmenjali tudi s predsednico Slovensko-avstralske gospodarske zbornice, Mateyo Slobodnik.

Naše aktivnosti v času predstavitve se navezujejo tudi na vzpostavljanje kontaktov med zainteresirani partnerji in domačimi podjetji, kjer smo že vzpostavili povezave in neposredni pogovori med njimi tečejo naprej.

Spletno mesto uporablja piškotke za zagotavljanje boljše uporabniške izkušnje in spremljanje statistike obiska. Z izborom opcije "strinjam se" se strinjate z uporabo piškotkov. V primeru nestrinjanja izberite opcijo "ne strinjam se".Več o tem