Z dialogom do skupnih regijskih odločitev

Datum objave: 24. 6. 2020
Novice

Pomurske občine se soočajo z izzivi in težavami, ki presegajo občinske meje in z namenom iskanja reševanja in odločanja o regijsko pomembnih odločitvah se člani srečujejo na Svetu pomurske razvojne regije (Svet regije). Člani Sveta regije so pomurske županje in župani ter predsednik madžarske samoupravne narodne skupnosti. Povezujejo se in sodelujejo s skupnim ciljem: v svojih občinah in posledično v regiji ustvariti pogoje privlačne za življenje in delo. 

Konec prejšnjega tedna so se članice in člani ponovno sestali v Veliki Polani, da bi v sodelovanju sprejeli odločitve regijskega pomena. Tokrat so pozornost med drugim namenili kolesarskim povezavam in vodooskrbe med občinami, obrambi pred točo, izvedbi obeleževanja 100. obletnice priključitve Prekmurja in združitve prekmurskih Slovencev z matičnim narodom, izboru regionalne razvojne agencije za obdobje 2021-2027. Na seji je prišlo tudi do prenosa predsedstva Sveta regije in za obdobje enega leta je postal predsednik Sveta regije g. Alojz Glavač, župan Občine Moravske Toplice.

Po seji je sledilo srečanje z ministrom RS za infrastrukturo g. Jernejem Vrtovcem in njihovo ekipo na temo urejanja cest iz državne pristojnosti, vključno z elektroenergetsko infrastrukturo. Srečanje je potekalo v luči pregleda načrtovanja infrastrukturnih projektov v regiji, strateških projektih pomurske regije in reševanje odprtih tematik državne cestne infrastrukture na območju pomurskih občin.

Da boste obveščeni o regijskem razvoju in priložnostih, ki jih ta ponuja vam, nas spremljajte na naši spletni strani in Facebook profilu.

Spletno mesto uporablja piškotke za zagotavljanje boljše uporabniške izkušnje in spremljanje statistike obiska. Z izborom opcije "strinjam se" se strinjate z uporabo piškotkov. V primeru nestrinjanja izberite opcijo "ne strinjam se".Več o tem